Juli 2019: op bezoek in het musee du Picasso in Vallauris om samen de Keramiek Biennale te bekijken. Zeer mooi opgezette expo. Onze geselcteerde werken (zie onder) kwamen goed uit de verf :)

www.Sphinxkwartier.nlOok in juli 2019 is de nieuwe site online. Neem een kijkje op deze prachtige site. Er is namelijk van alles te doen in deze nieuwe buurt van Maastricht !

Op 2 en 3 november a.s. nemen wij ook deel aan het spiksplinternieuwe event van Maastricht MADEmaastricht. Alleen makers/ontwerpers uit Maastricht zijn er vertegenwoordigd. Een mooie combinatie van alle diciplines is er te zien. Natuurlijk zijn alle ontwerpers er ook.Volg ons alvast op facebook en instagram. Dan zie je alvast een tipje van de sluier.. www.mademaastricht.nl en instagram: mademaastricht

Links: In opdracht van de Gemeente Maastricht

Door onze deelname aan het project INSIDE OUT (artist& the others)hebben we mevrouw Lenie Maessen- Blanckers ontmoet.Als jonge vrouw werkte zij 16 jaar in de Sphinx fabriek en decoreerde per dag wel zo'n 200 kopjes ..boerenbont met de hand!Met name haar reactie toen we haar vroegen of ze het na 40 jaar het nog eens wilde proberen (nu 80 jaar oud!); was bijzonder.Dat haar enthousiasme aanstekelijk werkt getuigen de foto's hiernaast.Zelf hadden wij ons nooit kunnen voorstellen dat wij ooit nog eens geinspireerd zouden raken door dit erfgoed..(foto boven;kop en schotel met haar signatuur, dat zij maakte in de jaren 60 en het werk door haar gemaakt en haar dochter..en mij:) Ik zou zeggen; zoek de verschillen !(werk moet nog in de oven, en boerenbont is nooit geschilderd op porselein, er is dus geschiedenis geschreven afgelopen zaterdag 20.7 :))

Begin mei bezocht Malik Azmani ons in het atelier.Hebben we zomaar het VVD 'geuzenvaasje'van hem gekregen. Hij moest wel beloven dat het volgende vaasje in Maastrichts porselein gemaakt zal worden. Wij zijn heel blij met het vaasje; met name om het gebaar dat erin schuilt;een hart onder de riem voor mensen die iets kleins doen voor hun omgeving.

April 2019: Onze nieuwe lamp is met Led verlichting is eindelijk klaar. Het is een speelse en Praktische lamp geworden. We noemen haar  Lichtgeraakt

Mosa Design:Eind januari 2019 opent de expositie over Maastrichts porselein in Centre Ceramique Maastricht. De vogel van Bellefroid heeft een tijdje bij ons gelogeerd(project Bellefroid 2.0), maar is afgelopen week weer naar huis gevlogen, ze was immers eigendom van de collectie van CC. Vormstof zal ook participeren aan de expositie.