V O R M S T   F

Vormstof wil voornamelijk een huis zijn waar de taal van porselein nog gesproken wordt. Keramiek wordt op vele plekken in Nederland vervaardigd. Daarentegen is het immaterieel erfgoed van porselein aan het vervagen. Eigenlijk is de kennis van de eigenschappen van het materiaal niet meer bekend onder de meeste mensen.

Wij ontvangen mensen die vrijblijvend kunnen binnenlopen als we er aan het werk zijn. Maar er is ook de mogelijkheid om zelf aan de slag te gaan. Het is niet de bedoeling om tijdens deze workshop je eigen servies te gaan vervaardigen. Maar je gaat wel degelijk met je eigen ontwerp naar huis. ( als het later klaar is na de stook natuurlijk :) Er zijn twee mogelijkheden om te participeren. 

- Je komt met je eigen groepje en spreekt een datum met ons af

- Of je schrijft je in op de geplande dagen.

Op dit moment zijn DE NIEUWE DATA 2020: 17 oktober VOL, 24 oktober, 14 november, 21 november, 5 december, 12 december, 19 december

14.00-17.00

CO-CREATIE

DEELNEMERS

FLOW

werk: Aimee Theelen

CO- CREATE staat voor verbinding. Vroeger werd porselein gezien als materiaal om serviezen van te vervaardigen. Inmiddels is het 2018 en serviezen worden nog nauwelijks gemaakt. Deze tijd van innoveren en nieuwe mogelijkheden maakt het ook voor ons interessant om op zoek te gaan naar nieuwe toepassingen. Immers het materiaal heeft vele eigenschappen die een meerwaarde kunnen zijn in ontwerpen bij meerdere disciplines. Inmiddels zijn we al co-creaties aangegaan met Architecten, Musea, Hotels, Stylisten, Energieleveranciers, Modeontwerpers, Sieraadontwerpers, Grafici, Studenten, Asielzoekerscentra, 3D Printers,Glasblazers,Textielontwerpers..

We zijn alvast benieuwd naar nieuwe verbindingen !

FLOW staat voor Future Learning Open Workspace. Ons streven is uiteindelijk een fysieke plaats in de stad om mensen op te leiden in het vervaardigen van Porselein, om zo het erfgoed van Maastricht in stand te houden. Inmiddels is gebleken dat door de co-creaties er vele mogelijkheden zijn in de toepassing. Maar tevens gaat het hier over een materiaal en techniek dat dreigt verloren te gaan en waar specifieke vaardigheden voor vereist zijn. Wij gaan ervan uit dat de nieuwe inclusieve arbeid hier een grote rol bij kan spelen.